Co dělat, když se objeví tornádo na Jadranu

Published by Plujeme on 16.10.2024
Co dělat, když se objeví tornádo na Jadranu

Jak se připravit na tornádo na moři?

Příprava na tornádo na Jadranu začíná sledováním předpovědí počasí. Aplikace jako Windy umí detekovat bouře, které signalizují možnost tornáda. Vidíte předpověď bouřek? Schovejte se do bezpečné zátoky. Ujistěte se, že všechny volně ležící předměty na palubě jsou pevně připevněny. Minimalizujte riziko škod. Připravte si plachty pro případ potřeby. Vnitřní prostory lodi by měly být uklizeny od volných předmětů, které by se mohly stát nebezpečnými. Pamatujte, nejlepší obranou je prevence a vyhýbání se nebezpečným situacím.

Jak se chovat během tornáda na Jadranu

Pokud se ocitnete v blízkosti tornáda na Jadranu, zůstaňte klidní a dodržujte bezpečnostní opatření. Především se snažte zůstat mimo cestu tornáda. Pokud jste na lodi, vyhledejte nejbližší krytý přístav. Ujistěte se, že jste bezpečně přivázaní, a zkontrolujte, že všechna okna a dveře jsou zavřená. Pokud to není možné, otočte loď čelem k větru, abyste minimalizovali jeho dopad. Držte se dál od oken a dbejte pokynů kapitána. Důležité je zachovat klid, aby se minimalizovalo riziko zranění a poškození majetku.

Nejnovější Blog

16.10.2024

Vaření na lodi

Zkoušeli jste někdy vařit na lodi?Pokud ano, víte, že to není jen tak. Vaření na jachtě nebo dokonce na katamaránu může být docela složité. Jak vypadá kuchyně na jachtě? Pojďme to zjistit!

16.10.2024

Záchod na lodi

Kdo by si myslel, že použití toalety na lodi je jen "záchodový systém pro lodě", ten se plete – je to celá věda! Připrav se na nečekané výzvy a zjisti, jaký je rozdíl mezi suchozemskou pohodou a námořními záchodovými trampotami.

Yacht Compass Yacht Compass needle
Načítání . . .